ecomix dual fuel system

Verlaag de bedrijfskosten van uw dieselmotoren

home

Wat zijn de voordelen?

Het Ecomix Dual Fuel System is een betaalbaar en eenvoudig te installeren systeem, dat aanzienlijke, voortdurende besparingen oplevert en milieubelasting vermindert. Het kan in iedere bestaande dieselmotor worden ingebouwd.

Besparing op de brandstofkosten van minimaal 15-20%

Simpel gezegd worden dieselmotoren efficiënter met dit systeem. Het lpg werkt als katalysator en verbetert de verbranding van diesel in de cilinder van 75% tot circa 98%. Deze verbeterde efficiëntie vertaalt zich in een besparing op de brandstofkosten van minimaal 15-20%.

Omdat minder roetdeeltjes de zuigerveren passeren, blijft de viscositeit van de motorsmering langer behouden. Dit betekent een langere tijd/afstand tussen oliewissels en een langer leven van de motor. Ook is er een duidelijke afname geconstateerd in verglazing op de cilinderwanden, doordat minder onverbrande brandstof de zuigerveren passeert en de smering van de cilinderwand spoelt.

Bij een dieselmotor die met lpg werkt, kan ontkoling van zuigers, inlaatpoorten en uitlaatkleppen plaatsvinden. Ook zijn er aanwijzingen dat het olieverbruik tussen servicebeurten is verminderd.

Door de verbeterde verbranding is minder diesel nodig om hetzelfde koppel te leveren. Dit betekent een prettiger rijgedrag van het voertuig en minder vermoeidheid bij chauffeurs. Dit laatste komt doordat de chauffeur als gevolg van de verbeterde vermogen/koppelcurve minder vaak hoeft te schakelen.

Lees meer over de kostenvoordelen.

Niets van deze site mag worden gereproduceerd zonder geschreven toestemming van de rechthebbende. De informatie was correct op het moment van publicatie. E&OE | Voorwaarden