ecomix dual fuel system

Verlaag de bedrijfskosten van uw dieselmotoren

home

De geschiedenis van Ecomix

De afgelopen twintig jaar is met wisselend succes gewerkt aan gecombineerde brandstoffen en diesel/lpg-motoren. Wat het Ecomix Dual Fuel System uniek maakt, is dat het geen kostbare en ingewikkelde aanpassingen aan de motor vereist, en toch de volledige controle heeft over de toevoer van lpg. Het systeem is ook uitvoerig getest in Australië, waar zowel de omstandigheden als de afstanden veel extremer zijn dan in West-Europa.

De eerste methoden voor het toevoeren van extra gas aan een dieselmotor waren primitief, en bestonden uit een simpele tuinslang, gekoppeld aan een gasfles die op de bijrijdersstoel lag. Wanneer de chauffeur een helling naderde, draaide hij de kraan van de gasfles open om het gas aan de motor toe te voeren, wat ook wel torque topping ("koppel opkrikken") werd genoemd.

Chauffeurs deden hun voordeel met het extra koppel dat de motor leverde zodra het lpg de cilinder bereikte, zonder zich te realiseren dat het extra vermogen werd bereikt doordat de motor efficiënter ging werken, in plaats van dat het lpg zelf zorgde voor extra pk's, zoals men algemeen dacht.

Tien miljoen kilometer, en we testen door …

Bij uitgebreide tests in Australië is meer dan tien miljoen kilometer gereden zonder problemen met het systeem. Het prototype is nog steeds in gebruik, na drie jaar en 1,2 miljoen kilometer.

Ecomix is opgericht door Michael Thompson en Robert Skiba. Mike is een dieselfanaat met tien jaar ervaring in gasconversietechnologie. Bob is een succesvolle zakenman uit Oost-Yorkshire.

De strategische partner van Ecomix is MHEen (Electronics) uit Warrington, Verenigd Koninkrijk, een voorloper op het gebied van voertuigelectronica, tevens verantwoordelijk voor CE-certificatieproces van de Dual Fuel System-elektronica voor de Europese markt.

Niets van deze site mag worden gereproduceerd zonder geschreven toestemming van de rechthebbende. De informatie was correct op het moment van publicatie. E&OE | Voorwaarden